Träning och ridning

Hejsan! Det var ett tag sedan nu som jag skrev en rad här på bloggen, det kändes som att det var dags nu. 
 
Det har hänt lite nya saker hos mig sen sist jag skrev. Den senaste uppdateringen var när GLitter hade fått flytta till sin nya familj. Beslutet att låta henne flytta känns så bra, får ofta uppdateringar från dem med bilder och jag ser på henne att hon har det sååå bra. Nu har dessutom de första fölen kommit till gården och Glitter verkar väldigt intresserad av dem. Kanske att hon till och med längtar tills hon får ett eget föl. Vi håller verkligen alla tummar och hoppas att vi får träffa en liten mini-Glitter nästa år. 
Nästa vecka ska jag och Danne åka hem till Falun för att vara hundvakter, tänker då passa på att hälsa på henne och pussa lite på hennes mule <3 
 
 
 
 
Efter det att Glitter flyttade så har jag haft mycket mer fritid. Vad ska man då fylla denna tiden med är ju frågan? Först hade jag ingen aning, ska jag hitta en ny hobby? Ska jag kasta mig in mer i mitt arbete? Det jag konkret kom på då var träning. Danne tränade redan aktivt på Actic så jag tänkte att...varför inte? Så jag startade ett medlemskap...igen (har varit medlem där tidigare men sagt upp det x antal gånger hahah). Det kändes skönt att ha någon med sig som ett litet dragplåster, det är mycket roligare att träna när man har någon med sig. 
 
Träningen har gått över förväntan, det går stadigt och säkert framåt. Jag försöker fokusera på att träna upp kroppsdelar som kan vara en fördel i mitt arbete. Som armar, rygg och ben. Lägger också mycket fokus på att träna upp kondisen. Löpning har inte varit min starka sida men försöker att pusha mig själv litegranna varje gång för att orka lite längre varje gång. Det går inte alla gånger men är fortfafrande nöjd med mina framsteg. 
 
Detta är en resa som jag och Danne gör tillsammans, vi stöttar och pushar varandra hela tiden för att nå våra mål. Det är verkligen jätteskönt att ha någon med sig.
 
 
 
 
 
 
 
Efter att Glitter såldes så kände jag att det vore så tråkigt om man slutade helt med ridningen och hästarna. Då kom plötsligt en kollega fram till mig och frågade om jag skulle vilja hjälpa henne med en häst som hon har hos sig på tillridning. SJÄLVKLART svarade jag JA :) så himla roligt att hon frågade just mig. 
 
 
Säg Hej till Mogge :D
 
Mogge är FD travare som nu ska skolas in som ridhäst. Han är helt inriden och behöver nu bara hjälp med att få till balansen och hitta samspelet mellan tygel och handen. Inte helt lätt. En känslig kille som behöver hitta lite självförtroende och slabilitet. Han är verkligen såååå snäll att ha och göra med och har visat framsteg endast på 3 pass. 
Inte helt lätt att förstå vad dressyrkärringen på ryggen vill när hon försöker hitta stödet i yttertygeln HELA TIDEN haha. Det kommer att bli så bra när väl hjälperna sitter och balansen är på plats. 
 
Ska försöka få till några pass i veckan är tanken och ge honom små uppgifter hela tiden för att utmana honom med fokus på att hitta hjälperna, stabilietet, stöd och balans. En enkel grej som att göra halt är en bra början, men att stå still är inte lika roligt som att gallopera säger Mogge. 
 
Ser verkligen fram emot att se honom utveckas och följa honom på sin resa. Han har verkligen ett hjärta av guld och det känns när han vet att han gör rätt. Den känslan är så härlig. 
 
 
 
 
Det var en lite uppdatering från mig. Ska försöka ge fler uppdateringar längre fram. 
Ta hand om er! 
 
 

RSS 2.0