Lite fundering

Jag förstår att det är många som har funderingar på mina val om utbildning och hur jag ska göra med Glitter och annat. Nästan varje gång som jag säger hur jag vill göra kommer alltid folk med andra idéer om hur jag ska leva MITT liv. "Men om du.." NEJ! Jag tänker inte låta en annan person som inte har en anining om vad som pågår i mitt huvud styra mitt liv och vad jag ska göra. 
 
Som ni kanske vet så läser jag just nu till Civilingenjör med inrikningen Energi och Miljöteknik på Karlstads Universitet och det har uppstått många frågor om varför, hur och vad jag ska göra sen och det förstår jag helt att folk är nyfikna men sanningen är att inte ens jag själv vet vart jag är på väg. Det enda jag vet är att jag har 5 år i skolan kvar innan jag är klar.
 
En fråga som jag har fått mycket är "Vad ska du göra med Glitter?" och svaret med det är att jag inte kommer ge upp ridningen eller Glitter. Glitter betyder aldelles för mycket för mig för att jag skulle kunna sälja henne så för tillfället så står hon hemma och har det gött och sen till vintern och nästa år så har vi nya planer för henne och mig. Jag hoppas och tror att detta kommer bli jättebra och ser verkligen jättemycket fram emot det. 
 
Anledningen till att jag vill satsa på skolan nu istället för ridningen är för att jag vill ha en utbilning och ett yrke som kan försörja mitt intresse. Hästar har alltid och kommer alltid vara mitt intresse men aldrig mitt yrke. Jag vill ha en hobby att få arbeta med hästar men ett annat yrke som kan försörja mitt intresse på allra bästa sätt och om det innebär att få kämpa sig igenom skolan i yterligare 5 år och sen jobba resten av livet så är det helt och hållet värt det enligt mig. Hellre lägger jag energi på en utbildning som ger ett jobb där jag kan betala för mitt intresse istället för att ha en massa skulder och lån på axlarna. 
 
Valen som jag gör i mitt liv ska inte påverkas av någon annan än mig. Själv har jag ingen aning om vad som komma skall men jag är öppen för framtiden som jag själv tänker forma. 
 
 
 
 
 

Terminstart

Ja då har terminen börjat! Ny skola, nya männskor och en hel del nya saker som ska läras. Detta kommer blir en utmaning som kommer kräva mycket av mig men jag har en känsla om att det kommer gå bra.
 
Om ca en månad kommer jag äntligen få flytta in i min alldeles egna lägenhet. Det kommer bli så skönt!! För tillfället så hyr jag ett rum av ett par som bor ca 100 meter från skolan så det är ju bra men det känns fortfarande inte som att jag har hittat rätt. Blir en hel del åkande fram och tillbaka då jag åker hem på helgerna till min lilla Glitter men hoppas på att hon kommer kunna följa med mig ner hit sen om ett tag. Tror allt kommer bli hur bra som helst när jag flyttat in och Glitter är på plats så man äntligen kan planera in vad som hända skall.
 
Såklart så är ju studentlivet inte bara nollning och fester det kommer även det som jag har fruktat som mest inför universitetet...dun dun DUUUUN...Tentor :/ Har min första tenta den 8 oktober i matematik. Tycker än så länge att denna kurs har varit relativt rolig men har ju fortfarande inte en aning om hur tentan kommer se ut :/ Ja det får bli plugga mycket och repetera en gång för mycket istället för en gång för lite. :) 
 
Har även hittat en hel del kompisar under denna första veckan. Har hittat flera stycken tjejer som ska gå samma linje som jag och jag hoppas att vi kommer hålla ihop alla 5 år som jag ska studera här. :) 
 
 Nu ska jag inte skriva mer utan nu ska jag fotsätta repetera alla logatitmer och absolutbelopp och hoppas att det inte kommer med på tentan.. HAHAH :D 
 
Ha det gött!! 
 
 
 Till startsidan för Karlstads universitet

Nya äventyr ☺️

Idag vänder vi kosan mot nya äventyr i Värmland 😄 idag åker jag nämligen ner till Karlstad och till universitetet där jag ska läsa i 5 år 😝 detta kommer verkligen bli ett äventyr och jag längtar verkligen till höstens alla utmaningar 😊👍


RSS 2.0