Helgen

Nu i helgen så kom Malin, Matilda, Mormor upp från Trollhättan och mamma kom ner från Dalarna på lite tjejhelg i Karlstad. 
 Dagen började med fika i min lägenhet och lite snack om dagen. Efter det så åkte vi ner till stan för lite shopping. Vid 14 så checkade vi in på hotellet Scandic Winn :) Supermysigt hotel!!! På kvällen gick vi ut på OLearys och såg på hockey, Modo vs Färjestad. Jättetrevligt sällskap, god mat och dryck, kunde det bli bättre? :D
 
 

RidSPORTEN

Ja man kan ju höra på namnet att det ÄR en sport, trots detta finns det fortfarande människor därute som har svårt att förstå. Folk som går runt och säger att ”ni bara sitter där”, ”hästen gör allt jobb” osv osv. Då kan man fråga sig vad en SPORT är egentligen eftersom att E-sport(Tävlingar och turneringar i diverse datorspel), och schack även kan klassas som sport. 

Definitionen av sport är att man utövar en talang eller begåvning av någon form, om det är att spela spel på datorn eller springa efter en boll eller paddla en kanot. Hur svårt ska det vara att förstå? Ridsporten är redan en väldigt ensam sport med en massa skitsnack och hemska kommentarer, det hjälper inte att det kommer folk från andra sporter och trycker ner oss ännu lite till. Tycker det är så fruktansvärt fegt av människor att göra så och jag tror att dem människor som kommer med såna kommentarer är i själva verket livrädda och har aldrig ens varit i närheten av en häst. 

 

Ett bra exempel på detta var när Rolf Göran Bengtsson fick Jerringpriset 2012 och fick efter det en massa hån och kommentarer om att det är hästen som ska ha priser och berömmet för att den gjorde allt jobbet och att Rolf bara satt där. DÅ har jag en intressant teori som skulle vara rolig att prova. Om man tar en Grand Prix häst, i vilken gren som helst, och bara släpper in den på banan så kommer den göra ett perfekt program eller en perfekt runda? Är det det du säger? För det låter som det! Rolf Göran Bengtsson är en otroligt talangfull ryttare som kämpat i hela sitt liv för att komma dit han är idag, de har alla framgångsrika ryttare och även dem som inte syns på tv.

Dem människorna som kallar ridning för oseriös och löjlig osv förstår inte hur mycket denna sport betyder för oss som utövar den, som har känt glädjen i att hästen går bra eller känt smärtan i att förlora en bästa vän. Jag tror inte dem människorna förstår hur mycket tid som vi lägger ner på dessa djur och jag tror att dem glömmer bort att det faktiskt är DJUR och inte en förbannad maskin! 

 

Ridning är precis lika mycket sport som fotboll och hockey men det som jag tycket ger ridsporten en extra stjärna i kanten är att man i ridningen får arbeta med en annan levande varelse. I ridning måste man jobba tillsammans med ett annat djur, hitta tilliten och skapa ett band med en annan individ och det är det som ger ridningen sin charm.

 

Jag är så otroligt tacksam över att jag har så fina vänner inom ridningen, som inte dömmer och hånar utan som uppmuntrar och hjälper. Är så tacksam att vara en del av DalaDressage vilket är en grupp av ryttare som träffas, diskuterar, tränar och umgås. Känns tryggt att veta att det finns människor som vill stoppa detta hat inom denna ensamma sport. 

Blir så trött på människor som inte kan acceptera saker som de är utan att de måste komma med orimliga och falska kommentarer och försöker trycka ner alla ryttare. Så till alla er avundsjuka, rädda, förvirrade, elaka människor som lägger energi på att trycka ner ridsporten i skiten så säger jag att ni kan lägga ner det för det funkar inte på mig! 

 

 


Träningsmål

Såhär ser min och Dannes träningsrutin ut. Vi tränar 3 gånger i veckan ungefär 1,5 timmar. 
 
 
Måndag
 
30 min uppvärmning 
Träning armar 
 
 
Tisdag 
 

30 min uppvärmning 
Träning ben
 
Torsdag 
 

30 min uppvärmning 
Träning core (mage, rygg och bröst) 
 
 
Jag känner att träningen börjar ge resultat. Det känns att jag har blivit piggare som person och orkar göra mer :) Det är nu som träningen börjar bli kul, när man kan se lite resultat då får man motivationen till att fortsätta och göra lite mer. 
 
 
 
 
 
Nu när man kommit igång lite med träningen så vil jag investera i ett par snygga träningsbyxor. Jag har länge funderat på att beställa av företaget ICanIWill :) Deras byxor är så snygga och det verkar ha bra kvalité :D Dessa är dem som jag vill beställa :D DEM ÄR SÅ SNYGGA!!!! 
 
 

RSS 2.0