Ett "Glitter inlägg"

Nu var det ett bra tag sedan som Glitter fick ett inlägg på bloggen. Så nu tyckte jag att det var dags. :) 
Glitter mår finfint! Hon har snart tappat all sin vinterpäls och får sin fina, nästan helt svarta, sommarpäls <3 I ridningen är det inte mycket som förändrats, hon har dock blivit bättre på att hitta rätt takt i högergaloppen vilket är något som vi har arbetat på i flera år. Det är väldigt svårt att få det rätt men det känns helt fantastiskt när det blir rätt. 
En dålig vana som hon har snappat upp är att "piaffa" i traven när jag ska göra halvhalter. Det kan mycket väl vara jag som gör fel så det kan vara så att vi båda måste jobba på att förstå vad vi menar med halvhalterna. Det händer oftast i övergångar från ökad/mellan trav till arbetstrav. 
 
Just nu fokuserar jag för det mesta på att hon ska öka steglängden och "ta mer mark". Därför väljer jag att byta ut ridpassen mot longering eller tömkörning 1-2 gånger i veckan för då kan jag verkligen få henne att ta ut steget ordenligt och får dessutom se hur hon rör sig. Jag tycker att det är väldigt bra att se henne när hon rör sig i ökad galopp eller trav så jag vet hur det ska se ut när jag rider. Försöker även att blanda in lite bommar/kavaletti emellanåt så att träningen blir rolig. Jag inbillar mig även att det är bra för hennes rygg att få sträcka ut den ordentligt med att trava över bommar eller eventuellt ta ett litet skutt. 
 
Under våren tycker jag att Gitter har blivit lugnare i längre perioder. Ibland händer det att hon blir lite sur och grinig men det burkar vara i samband med brunst. Det är inget ovanligt ;) Men där emellan får jag känslan av att hon nästan har vuxit upp lite. Hon är inte lika rädd för saker som hon annars skulle varit rädd för. Hon är inte lika bråkig med vissa saker, som skoning eller intag. Det känns verkligen som att hon börjar inse att hon är en vuxen häst nu och att det är dags att betee sig som en :) hihiman kan ju alltid drömma. Hon kommer säkerligen att hitta på nya hyss och driva matte till vansinne men jag har accepterat att hon är sån, min lilla prinsessa. 
 
Ska försöka blogga mer regelbundet. Är lite svärt när man jobbar heltid och har allt annat  som man ska göra på vardagen :) 
 
 
 
 
Ha en fin valborg!! 
 

RSS 2.0