Tar bort kolhydrater

Under en period nu så har jag gått i tankar om att välja bort någonting i mitt dagliga matintag. Vill verkligen göra en skillnad för mig själv, så jag vade helt enkelt att helt ta bort kolhydrater från mina måltider. D.v.s. potatis, ris, pasta, bröd, socker osv.
 
 
            
 
 
 Jag har börjat med att kolla upp hur mycket kolhydrater som olika livsmedelsprodukter innehåller och vad jag kan välja bort. Knäckebröd är en sak som är "bättre" än vanligt bröd och såklart så finns det bättre alternativ som tex. råg och fullkorn. Jag fösöker att fylla mina tallrikar med så mycket grönksaker som möjligt så jag blir mätt ordentligt. Jag gillar ju grönsaker och frukt så detta känns bra. En sak som jag är glad över att jag fortfarande kan dricka är zero-dryck (dvs cola zero eller pepsi max). Det är min "go-to" om jag vill få i mig något sött utan att få i mig onödigt socker. 
 
Första veckan utan onödiga kolhydrater har gått lite sisådär. Blev magsjuk andra dagen så har inte kunnat äta något under typ 2 dagar. Lyckat...men nu är jag frisk igen och det känns som att det går helt okej. Det ända tillfället på dagen som jag kan erkänna att det blir riktigt jobbigt är på eftermiddagen, då kickar sötsuget in. Känns helt onödigt oxå att ha detta förbannade sötsug. Försöker ta mig igenom det utan att frestas men när det inte går så ser jag till att antingen sysselsätta mig med något eller så äter jag lite frukt. Det är ett bra mellis. 
 
 
 
En annan förändring som jag gjort är att jag har börjat äta frukost. Förut så gjorde jag, dumt nog, inte det. Jag kände när jag var på jobbet att jag var så grinig på morgonen och var inte alls lika nogrann med alla arbetsuppgifter. Så fort som jag fick i mig lite lunch så blev jag mycket piggare och kunde göra ett bättre jobb. Första gången jag märkte det var en gång när jag kom till en kund på lunchbesök och griningt muttrade för mig själv varför inte folk tar med sig soporna ut när de är där på morgonen. Sen insåg jag att det var ju jag...haha så dumt det kan bli. då insåg jag att det är dags för en förändring och dags att få i mig något vettigt innan passet börjar. Jag har börjat med att ta med mig lite kvarg i en burk och även lite frukt eller bär som jag äter till. Brukade ha med mig flingor eller granola men fick sluta med det när jag slutade med kolhydrater. 
Märker redan stor skillnad på min arbetsinställning och hur mitt bemötande är mot kunder, speciellt närde uppstår problem så är jag piggare på att lösa det.
 
 
Självklart så måste man få ha en fuskdag i veckan så man får ha något att längta efter. Det brukar ofta vara dagar som jag är ledig på. Då får jag äta precis som vanligt vilket är roligt för då har man liksom något litet att se fram emot. :) 
 
 
Känner att detta beslut kommer definitivt att fungera och jag tror på att om man har en bra attityd till förändring så kommer det att gå bra :D :D 
 
Wish me luck, ha det bra! 
 
 
 

RSS 2.0